Dünyanın en büyük varlık fonunun CEO’su oran verdi: Güvenli liman altında yeni rekor tahmini

DoubleLine Capital CEO’su: Altın Fiyatı 4.000 Dolara Kadar Çıkabilir

Dünyanın önde gelen varlık fonlarından biri olan DoubleLine Capital’in CEO’su Jeffrey Gundlach, altın fiyatlarının geleceği hakkında cesur tahminlerde bulundu. Gundlach, altının güvenli liman olarak değer kazandığını ve yatırımcıların risklerden kaçınma eğiliminin arttığını vurguladı.

Jeffrey Gundlach, altın fiyatlarının mevcut seviyelerinin çok ötesine geçebileceğine inanıyor ve gelecekte ons başına 4.000 dolara kadar çıkabileceğini öngörüyor. Şu anda altın ons fiyatı yaklaşık 3.345 dolarda seyrediyor ve Gundlach’ın tahminine göre yüzde 20’lik bir artış potansiyeli bulunuyor.

Gundlach, CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Altın artık sadece kısa vadeli spekülatif bir yatırım aracı değil, aynı zamanda jeopolitik belirsizlikler ve yüksek küresel borç seviyeleri nedeniyle güvenli bir liman olarak görülüyor” dedi. Ayrıca, altına dayalı fiziksel ETF’lerin Nisan ayında 11 milyar dolar artarak 397 milyar dolara ulaştığını belirtti.

BÜYÜK BANKALAR HEDEFLERİ REVİZE ETTİ

  • Goldman Sachs: Altın için 2025 sonu hedefini 3.700 dolar olarak açıkladı.
  • UBS ve Bank of America (BofA): Altın için 3.500 dolarlık hedef belirledi.

Gundlach, hisse senetleri piyasasında da olumsuz bir tablo öngörüyor ve S&P 500’ün 4.500 seviyesine gerileyebileceğini, bu da mevcut seviyelerden yüzde 20’lik bir düşüş anlamına geleceğini söyledi.

Goldman Sachs, UBS ve Bank of America gibi finansal kurumlar da altının belirsiz ekonomik politikalar ve olası ekonomik yavaşlama karşısında güvenli bir liman olarak öne çıktığını belirterek, altın fiyat hedeflerini yükseltti.

Related Posts

Nagarro + MBIS, müşteri odaklı stratejisiyle işletmelerin dönüşümünü buluta taşıyor

McKinsey, Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi küresel kuruluşların öngörülerine göre küresel ekonomiye her yıl 2,5 ila 4 trilyon dolar katma değer sağlaması beklenen yapay zekanın iş dünyasındaki dönüştürücü gücü de ivme kazandı. Dijitalleşme …

Türkiye’deki yastık altı altın miktarı uluslararası altın şirketini bile şaşkına çevirdi

Dövize erişimin kolaylığına ve hükümetin baskı politikalarına rağmen, vatandaşlar 331 milyar dolarlık fiziki altını evde tutuyor. Uzmanlara göre, bu tercih sadece kültürel bir gelenek değil; ekonomik yönetime duyulan derin güvensizliğin bir sonucu. Peki 331 milyar dolar nasıl bir büyüklüğe sahip?

Çiftçiler isyan etti: Kendi ülkemizde sahipsiz ve yetim kaldık

Bereketli Çukurova topraklarında biber, domates ve karpuz gibi ürünleri para etmediği için tarlada çürümeye terk edilen emektar çiftçiler adeta isyan etti, iktidardan acil çözüm ve destek istedi.

Türk-İş’ten kamu işçisine zam açıklaması

600 bin kamu işçisi ve ailesinin ekonomik koşulları kamu tarafı ile süren iş görüşmelerinin sonucuna bağlı. Kamu temsilcisi Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenler Sendikası (TÜHİS) ile İşçi sendikaları Türk-İş ve Hak-İş arasındaki Toplu …

Hizmet üretici fiyatları mayısta arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), mayıs ayı rakamları açıklandı. Buna göre aylık bazda yüzde 2,37, yıllık bazda yüzde 38,16 artış gösterdi.

CHP’li Aşkın Genç’in dinlediği yurttaş dert yandı

Hayatını kaybeden eşinden bağlanan emekli maaşıyla geçinmeye çalışan yaşlı kadın, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’e, “Maaş yetmiyor, yetişemiyorum. Tek başıma yaşıyorum. Cumhurbaşkanım herkese yardım ediyor, bize yardım etmiyor. Niye getirdin o …