Bilim toplumla buluşuyor

YÖK Başkanı: Bilim Kampüs Sınırlarını Aşacak!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, düzenlenen etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, bilimsel bilginin topluma ulaşmasının önemine vurgu yaptı. Özvar, “Hocalarımız artık bilimi kampüslerden çıkartacak ve köy meydanlarından tarlalara, tarihi köprülere, fındık ve çay bahçelerine, trenlere, vapurlara, maden ocaklarına taşıyacak. Tüm vatandaşlarımızı bu tarihi buluşmaya davet ediyoruz.” dedi.

ETKİNLİKLER HER YERDE
YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre, Bilim Kafe, bilim iletişimi konusunda dünyada ilk olma özelliğini taşıyor. Etkinlikte üniversite akademisyenleri, farklı kesimlerden insanlara bilimsel çalışmaları anlatmak için açık alanlarda bulunacak. Hipertansiyondan yapay zekaya, menopozdan mikropilastiklere, çay üretiminden uzay araştırmalarına kadar pek çok konu katılımcılarla paylaşılacak. Etkinlik, İstanbul’da Valide Sultan Vapuru’nda, Ankara’da Eymir Gölü ve Kuğulu Park’ta, Aksaray’da Zinciriye Medresesi’nde, Ağrı’da İshak Paşa Sarayı’nda, Kayseri’de Hunat Hatun Külliyesi’nde, Ordu’da fındık bahçesinde, Antalya’da çay bahçesinde, Gaziantep’te Zeugma Müzesi’nde ve birçok şehirde meydanlarda, köy kahvelerinde, kalelerde, huzurevlerinde ve millet bahçelerinde gerçekleşecek. Bazı illerde ise bilimsel içerikler cezaevi ve maden gibi mekanlarda da paylaşılacak.

YÖRESEL TATLAR SUNULACAK
Etkinliklerde, halka açık sunumların yanı sıra üniversitelerde üretilen çeşitli gıda ürünleri de katılımcılara ikram edilecek. Katılımcılar, yöresel tatlar ve üniversite markalı ürünler arasından çay, kahve, kurabiye, dondurma, gözleme, pestil, çörek ve yoğurt gibi lezzetlerden seçim yapabilecekler. Bilim Kafe’nin temel amacı, üniversitelerin ürettiği bilginin toplumda daha anlaşılır ve erişilebilir hale gelmesini sağlamak, bilime olan güveni artırmak ve üniversitelerin yerel ve küresel sorunların çözümündeki rolünü ön plana çıkarmaktır. Aynı zamanda, bilim ile toplum arasında sürdürülebilir bir iletişim köprüsü kurulması da hedeflenmektedir.

Related Posts

Twitter (X) dondu mu, çöktü mü, ne sorun var? 24 saatlik veriler yayınlandı! İşte Twitter X 1 Temmuz hata tespit raporu

Twitter çöktü mü, X neden açılmıyor, dondu mu ne sorun var? 1 Temmuz Salı günü yaşanan sorunlarla birlikte başta belirtilen sorunun cevabı en çok sorgulananlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hemen belirtelim ki son 24 saat içerisinde büyük bir aksamaya neden olan sorun kaydı kapılmadı. Merak edenler için güncel hata tespit raporunu haberimizde derledik. Peki, Twitter dondu mu, çöktü mü ne sorun var? İşte 1 Temmuz Salı Twitter hata tespit raporu…

En uzun gündüz ne zaman? 2025 yaz gündönümü ne zaman, ayın kaçında?

En uzun gündüz ne zaman sorusu, Haziran ayıyla birlikte gündeme geldi. Yaz gündönümü, kuzey yarımkürede yaz, güney yarımkürede kış başlangıcı olarak kabul ediliyor. Bu tarihte Güney yarımkürede en kısa gün, kuzey yarımkürede en kısa gece yaşanıyor. Peki Gün dönümü ne zaman? En uzun gündüz hangi tarihte, ayın kaçında olacak? İşte ayrıntılar…

Okullar ne zaman kapanacak, karneler bu hafta mı verilecek? Yaz tatili 20 Haziran’da başlıyor mu? MEB çalışma takvimi ile yaz tatili tarihleri…

Okullar bu Cuma mı kapanıyor sorusu, Haziran ayının ortalarıyla beraber gündemde öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor. Kurban Bayramı tatili geride kaldı. Haziran ayı da ilerlerken aileler yaz tatili için planlarını şekillendiriyor. Milli Eğiti Bakanlığı yayınladığı akademik çalışma takvimi ile okulların kapanış tarihi ve karne günü belli oldu. Okullarda 1. dönem 9 Eylül 2024 tarihinde başlayıp 17 Ocak 2025 Cuma günü sona erdi. 15 günlük sömestr tatili sonrası ilkokul, ortaokul ve lise için ikinci dönem 3 Şubat 2025 Pazartesi başladı. Yoğun geçen ders temposunun ardından binlerce öğrenci yaklaşık üç ay sürecek yaz tatiline girecek. Peki okullar ne zaman kapanacak, karneler bu hafta mı verilecek? Yaz tatili 20 Haziran’da başlıyor mu? İşte MEB çalışma takvimi ile yaz tatili tarihleri…

YKS SINAV TARİHİ VE GÜNÜ 2025 SAYAÇ | YKS sınavı ne zaman, kaç gün kaldı, hangi gün? Üniversite sınavı YKS (TYT-AYT, YDT) çıkmış sorular 2024!

YKS sınav tarihi 2025 için geri sayım devam ediyor. Özellikle liselere giriş kapsamında uygulanan 2025 LGS sınavı sonrası, milyonlarca üniversite öğrencisinin gündemine YKS sınavı ne zaman? sorusu geldi. Aynı zamanda, söz konusu sınava günler kala YKS çıkmış sorular da adayların yoğunlaştığı bir diğer konu oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) giriş belgeleri 11 Haziran’da erişime açıldı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebilecek. Üniversiteye giriş kapsamında haziran ayında uygulanacak olan söz konusu sınav TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturumda gerçekleşecek. Peki, YKS sınavı ne zaman, kaç gün kaldı 2025? YKS hangi gün? İşte, üniversite sınavı (TYT-AYT, YDT) tarihi ve ayrıntılar.

“İstanbul’dan Artvin’e Sesler ve Renkler Konseri” düzenlendi

“İstanbul’dan Artvin’e Sesler ve Renkler Konseri” düzenlendi

LGS 2025 SINAV SÜRESİ VE OTURUM SAATLERİ || 2025 LGS ne zaman, kaç dakika sürecek? LGS sınavı saat kaçta başlıyor ve bitiyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Liselere Giriş Sınavı (LGS 2025) için geri sayım başladı. MEB tarafından resmî ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8’inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen, sosyal bilimler, Anadolu imam hatip liseleri ile proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına seçilmesi amacıyla yapılacak merkezî sınav; yurt içinde 973 sınav merkezindeki 3 bin 938 okulda, 62 bin 693 salonda, yurt dışında ise 13 sınav merkezinde, 13 okuldaki 37 salonda gerçekleştirilecek. Peki, 2025 LGS ne zaman, kaç dakika sürecek? LGS sınavı saat kaçta başlıyor ve bitiyor? İşte, LGS 2025 tarihleri ve oturum saatleri