Malatya’da Yerel Medya Sempozyumu

Malatya’da Yerel Medya Sempozyumu Düzenlendi

İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen Malatya’da gerçekleştirilen Yerel Medya Sempozyumu’nda, yerel basının karşılaştığı zorluklar, afet sonrası medya faaliyetleri ve yapay zekanın medya üzerindeki etkileri tartışıldı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla Malatya’da Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti tarafından düzenlenen “Yerel Medya Sempozyumu” adlı etkinlik iki oturum halinde gerçekleşti. Sempozyumda yerel medyanın güncel sorunları, afetler sonrası medya yayıncılığı ve yapay zekanın medya sektöründeki önemi ele alındı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılışında konuşan MGTC Başkanı Mehmet Aydın, katılımcılara teşekkürlerini iletti. Ayrıca, ev sahipliği yapan Malatya Turgut Özal Üniversitesi adına konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlham Erdem, medyanın demokratik toplumlar için hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, üniversitenin bu alandaki katkılarının devam edeceğini belirtti.

Sempozyumun ilk oturumunda “Yerel Medya’nın Güncel Sorunları” başlığı altında Ankara Üniversitesi’nden Doç. Dr. İsmail Söylemez’in başkanlık yaptığı bir panel düzenlendi. Panelde CNN Türk Haber Müdürü İdris Arıkan, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, Ekol TV Ankara Temsilcisi Levent Eke ve Dijital Dönüşüm Ofisi ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz konuşmacı olarak yer aldı.

Öğle arasının ardından gerçekleşen ikinci oturumda ise “Afetler ve Yerel Medya – Deprem Sonrası Yayıncılık – Yapay Zekanın Medyadaki Önemi” konuları ele alındı. Başkent Üniversitesi’nden Dr. Nurcan Pınar Eke’nin moderatörlüğünde gerçekleşen bu oturumda, İnönü Üniversitesi’nden Doç. Dr. Fırat Adıyaman, A Haber Ankara Müdürü Muhammed Karadağ ve Turgut Özal Üniversitesi’nden Dr. Seher Karataş sunumlarını gerçekleştirdi.

Program, yerel medya temsilcilerinin görüşleri ve son değerlendirmeleri ile sona erdi. – MALATYA

Related Posts

Türkiye’nin Elektromekanik Sistemleri IDEF 2025’te Sergilenecek

ANDAR, yüksek hassasiyetli elektromekanik sistemleriyle savunma sanayiinde önemli rol oynuyor.

Ehliyetlere 12 saat el konulacak!

Belçika’da alkollü trafiğe çıkan sürücüler için sert önlemler alınmaya devam ediyor. Yeni düzenlemeyle beraber alkollü yakalanan sürücülerin ehliyetlerine 12 saat el konulacak.

Aradan 51 yıl geçti: Kıbrıs’ta 947 kişi hala kayıp listesinde

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51’inci yıldönümü. Aradan geçen 51 yılda, çözüm için defalarca masaya oturuldu. Kıbrıslı Türkler ve Rumların ortak amaçla birlikte çalıştıkları tek konu ise kayıplar. Kayıpların bulunması için Birleşmiş Milletler kontrolündeki ara bölgede kurulan antropoloji laboratuvarı, harekatın 51’inci yıldönümünde kapılarını ilk kez NTV’ye açtı. (Haber: Selim Sayarı)

Polisten kaçan ehliyetsiz sürücü 3. kez alkolü yakalandı

Aksaray’da polisin “dur” ihtarına uymayıp kaçan sürücü ara sokakta önü kesilerek durduruldu. 4 ay öncede aynı muayenesiz araçla, aynı promil oranıyla yine ehliyetsiz yakalanan sürücü 3. kez alkollü yakalanınca 2 yıllığına el konulan ehliyetinin el konma süresi 5 yıla çıkarıldı.

Berlin’de Filistin Destek Gösterisine Gözaltılar

Berlin’de Filistin’e destek için düzenlenen gösteride çok sayıda protestocu gözaltına alındı.

Şanlıurfa’da Akraba Kavgası: 6 Yaralı

Şanlıurfa’da akraba aileler arasında çıkan kavgada 6 kişi yaralandı, polis soruşturma başlattı.