Devlet desteğiyle işlerini büyüttüler! 70’ten fazla ülkeye ihraç ediyorlar

Yatağan Mahallesi’nde Bıçak ve Makas Üretimi Hibe Desteğiyle Büyüyor

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) iş birliğiyle desteklenen AB Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), girişimcilere birçok alanda hibe imkanı sunmaya devam ediyor.

Osmanlı İmparatorluğu’ndan bu yana kılıç ve pala üretimiyle tanınan Yatağan Mahallesi’nde 200’e yakın imalathanede ustalar, kılıç, bıçak, koyun kırkma makası gibi ürünler üreterek demircilik geleneğini sürdürüyor.

Yerel bir aile işletmesi olan Ayduran kardeşler, ata meslekleri olan koyun kırkma makası ve bıçak üretimine devam ederek işlerini genişletmeye karar verdiler.

Yaklaşık 4 yıl önce TKDK Denizli İl Koordinatörlüğüne başvuran kardeşler, 743 bin 288 Lira hibe desteği almaya hak kazandılar.

Hibe desteğiyle tesislerini genişleten ve çalışan sayısını artıran Ayduran Kardeşler, “Atasan Bıçak” markasıyla farklı sektörlerin bıçak ihtiyaçlarını karşılamak üzere tam ve yarı otomasyon makinelerle üretime başladılar.

“Destek Almadan Önce 20 Kişiye İstihdam Sağlarken, Şimdi 50 Kişiye Ulaştık”

Ayduran kardeşlerden Hüseyin Ayduran, yaptığı açıklamada, uzun yıllardır bıçak ve koyun makası üretimine devam ettiklerini belirtti. Aldıkları destekle işlerini büyüttüklerini ve mahalle geleneğini sürdürdüklerine vurgu yaptı.

Ayduran, çocukluktan beri içinde bulunduğu bu mesleği geliştirerek, talepleri karşılayamayınca işlerini genişlettiklerini ve TKDK’nin projelerine başvurarak bu süreci desteklediklerini söyledi.

Ayduran, “Önceden genellikle iç piyasaya çalışıyorduk ya da aracılar vasıtasıyla ihracat yapılıyordu. Şu an kendimiz ihracat yapıyoruz, 70’ten fazla ülkeye, bunlardan 23 tanesine düzenli olarak bıçak ve makas ihracatı gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Ürünlerini Türk devletleri başta olmak üzere Orta Doğu ve Avrupa ülkelerine gönderdiklerini belirten Ayduran, “Ata mesleği olmamızın verdiği avantajla farklı bıçak ve makas çeşitlerini kolaylıkla üretebiliyoruz. Aldığımız destekle dünyada ve bölgede tanınan bir marka olduk.” ifadelerine yer verdi.

İşini geliştirmek isteyenlere TKDK’den hibe desteği alma tavsiyesinde bulunan Ayduran, işlerinin sürekli olarak arttığını ve genişlemeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Related Posts

Hilton’dan Türkiye’de sekiz yeni otel için imza

Hilton, Türkiye’de sekiz yeni otel için anlaşma imzaladığını duyurdu. Bu yeni anlaşmaların, markanın yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği çok adetli otel projesi imzasının bir parçasını oluşturduğu belirtildi.

Araplara mücevher satışı zirveye çıktı! Çorum ikinci sırada yer aldı

Türkiye, 2025’in ilk yarısında ihracat artışında en büyük sıçramayı Birleşik Arap Emirlikleri’ne yaptı. BAE’ye dış satım yüzde 64,5 artarak 3,3 milyar dolara ulaşırken, mücevher sektörü başı çekti.

Bakan Kacır’dan ‘Grok’ programına başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Yapay zekanın beslendiği veri setleri ve çalışma prensibini oluşturan algoritmalar belirsiz oldukça, insanlık bu tip sorunları çok daha fazla görecek. Bu, sadece Türkiye ile ilgili bir mesele de değil, bütün dünyada konuşulan, tartışılan bir mesele. Ümit ediyorum ki küresel düzeyde bir uzlaşma sağlanır.” dedi.

Dul yetim aylığı 58 bin 597 liraya çıkacak

TÜİK’in ilk altı aylık enflasyon verisini yayımlayıp iktidarın zamlı emekli maaşlarını resmen duyurmasının ardından gözler dul yetim aylığı hesaplamalarına çevrilmişti. Temmuz ayı itibariyle emeklilerle birlikte zamlı maaşlarını alacak dul yetim …

Devlet destek verdi! Batmanlı girişimci yıllık 600 ton kültür mantarı üretiyor

Vatani görevini yerine getirdikten sonra memleketine dönen Gördegir, Beşiri ilçesine bağlı Beşpınar köyünde iki odada kültür mantarı üretimine başladı.

Mevduat ve yatırım fonlarında stopaj oranı artırıldı

Mevduat ve yatırım fonlarında stopaj oranı artırıldı