Hizmet üretim endeksi yükseldi

TÜİK’in Verilerine Göre Hizmet Üretim Endeksi Mart Ayında Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin hizmet üretim endeksi rakamlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, endeks martta bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,4 artış gösterdi.

Alt sektörlerin incelenmesi sonucunda, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yıllık bazda yüzde 1,3’lük bir azalma yaşanırken, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 2,5, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 3,3’lük bir düşüş kaydedildi. Bununla birlikte, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 6,3, mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetlerde yüzde 3,7, idari ve destek hizmetlerinde yüzde 2,8’lik bir artış gerçekleşti.

Mart ayında hizmet üretim endeksi, bir önceki aya kıyasla yüzde 0,1 yükseldi. Aylık bazda incelendiğinde, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 1,8, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 2,7, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 0,5 oranında artış yaşandı. Diğer yandan, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 1,7, idari ve destek hizmetlerinde yüzde 2,2, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 8,7’lik bir azalış gözlendi.

Related Posts

YouTube yeni bir reklam modelini devreye sokuyor

YouTube izlediğimiz videolardaki reklam işleyişinde yeni denemeler yapmaya devam ediyor. Firma şimdi de izleyicileri videolarda ‘en yoğun’ olarak izlediği anlardan sonra reklam göstermeye başlayacak.

KKM bakiyelerinde düşüş sürüyor

Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 33 milyar 836 milyon lira azalarak 625 milyar 887 milyon liraya düştü.

Düğündeki şarkılara telif geldi: Gelin ve damat ödeyecek mi? İşte tüm detaylar

MESAM, düğün salonlarında çalınan müzikler için yıllık yaklaşık 6.500 TL telif ücreti almaya başladı. Uygulama yeni değil ancak kapsam genişlediği için gündeme geldi. Telif bedelini salonlar ödeyecek, çiftlerden talep edilmeyecek. İşte merak edilenler…

Benzine zam geldi: Motorine zam yolda! 14 Mayıs 2025 Çarşamba güncel akaryakıt fiyatları…

Akaryakıt fiyatları küresel gelişmeler ve iç piyasadaki değişimlerden etkilenmeye devam ediyor. Döviz kuru ve vergi artışları, pompaya zam olarak yansıyor. Yeni fiyatlar tüketiciler tarafından yakından takip ediliyor.

Kamuda ‘güvencesiz istihdam’ dayatması artarak sürüyor: Kadrolu yerine ‘sözleşmeli’

Kamuda, kadrolu yerine iş güvencesi olmayan “sözleşmeli” istihdamı hızla artıyor. Bu yılın ilk 3 ayında kamuya 25 binin üzerinde sözleşmeli personel alındı. Kamudaki sözleşmeli personel sayısı yeniden 500 binlere doğru ilerlerken, kadrolu personel sayısı ise düştü.

Petrol yükselişine devam ediyor

ABD-Çin anlaşmasının etsiyle petrol fiyatları yükselişe geçti. Yeni günde de bu yükselişine devam eden Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 64,62 dolardan işlem görüyor.