Kardeşlik Çarşısı Esnafa Can Suyu

Hatay’da depremlerde işletmeleri yıkılan veya hasar gören esnafın müşterileriyle buluşturulması için kurulan İstanbul Antakya Kardeşlik Çarşısı, kent ekonomisine katkı sunuyor.

İstanbul Valiliği ve AFAD işbirliğinde merkez Antakya ilçesi Saraykent Mahallesi’nde oluşturulan çarşı, 1,5 yıldır bölge halkına hizmet veriyor.

Çarşı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle işlerinden uzak kalan esnafın ticari faaliyetlerini sürdürmesine imkan sağlıyor.

Prefabrik olarak inşa edilen İstanbul Antakya Kardeşlik Çarşısı’nda ayakkabıcı, köfteci, terzi, mobilyacı ve berber gibi farklı alanlarda hizmet sunan 51 işletme yer alıyor.

“Depremden hemen sonra kurulması insanları hayata döndürdü”

Ev tekstili ürünleri satan Levent Bayramoğlu, AA muhabirine, depremde tarihi Uzun Çarşı’daki iş yerinin yıkıldığını söyledi.

Zor günler geçirdiklerini dile getiren Bayramoğlu, “Prefabrik çarşıların depremden hemen sonra kurulması insanları hayata döndürdü. Esnaf olarak çeklerimiz ve ödemelerimiz vardı. Bu iş yerlerimiz olmasaydı daha da zorluk çekerdik. Bu açıdan prefabrik çarşıların kurulması bizim için çok büyük avantaj oldu.” dedi.

Bayramoğlu, yapımı süren kalıcı iş yerlerinin tamamlanmasını beklediklerini anlattı.

Gıda sektöründe satış yapan Ömer İpek de afette hem iş yerini hem kurulu düzenini kaybettiğini ifade ederek, “Allah devletimize zeval vermesin. Ekonomik kalkınma açısından çarşıların oluşturulması iyi hamleydi, esnaf için gerekliydi. Özellikle dükkanlardan kira almamaları bizim için çok büyük avantaj.” diye konuştu.

Giyim mağazası işleten Sami Altınöz de kentin farklı noktalarına kurulan çarşılardan memnuniyet duyduğunu belirtti.

“Prefabrik çarşılar bize can suyu oldu”

Depremde ağır hasar alan iş yerinden mallarının bir kısmını kurtarabildiğini söyleyen züccaciyeci Yusuf İbiş de “Devletimizin imkanlarıyla işimizi sürdürüyoruz. Prefabrik çarşılar bize can suyu oldu, nefes aldık.” ifadesini kullandı.

Giyim ürünleri satan İlhami Aslan ise satışlarından memnun olduğunu kaydetti.

Related Posts

Schengen Vizesinde Kolaylık

Bakan Bolat, AB’nin vize süreçlerinde sağladığı kolaylığı duyurdu, ticari faaliyetlere katkı bekleniyor.

Hilton’dan Türkiye’de sekiz yeni otel için imza

Hilton, Türkiye’de sekiz yeni otel için anlaşma imzaladığını duyurdu. Bu yeni anlaşmaların, markanın yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği çok adetli otel projesi imzasının bir parçasını oluşturduğu belirtildi.

Araplara mücevher satışı zirveye çıktı! Çorum ikinci sırada yer aldı

Türkiye, 2025’in ilk yarısında ihracat artışında en büyük sıçramayı Birleşik Arap Emirlikleri’ne yaptı. BAE’ye dış satım yüzde 64,5 artarak 3,3 milyar dolara ulaşırken, mücevher sektörü başı çekti.

Bakan Kacır’dan ‘Grok’ programına başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Yapay zekanın beslendiği veri setleri ve çalışma prensibini oluşturan algoritmalar belirsiz oldukça, insanlık bu tip sorunları çok daha fazla görecek. Bu, sadece Türkiye ile ilgili bir mesele de değil, bütün dünyada konuşulan, tartışılan bir mesele. Ümit ediyorum ki küresel düzeyde bir uzlaşma sağlanır.” dedi.

Dul yetim aylığı 58 bin 597 liraya çıkacak

TÜİK’in ilk altı aylık enflasyon verisini yayımlayıp iktidarın zamlı emekli maaşlarını resmen duyurmasının ardından gözler dul yetim aylığı hesaplamalarına çevrilmişti. Temmuz ayı itibariyle emeklilerle birlikte zamlı maaşlarını alacak dul yetim …

Devlet destek verdi! Batmanlı girişimci yıllık 600 ton kültür mantarı üretiyor

Vatani görevini yerine getirdikten sonra memleketine dönen Gördegir, Beşiri ilçesine bağlı Beşpınar köyünde iki odada kültür mantarı üretimine başladı.