Öğretmen atamalarında yeni dönem başlıyor: Milli Eğitim Akademisi’nin detaylar ilk kez açıklandı

Yeni Dönemde Öğretmen Atamaları Başlıyor

1 Eylül itibarıyla öğretmen atamalarında yeni bir dönem başlıyor. Milli Eğitim Akademisi, 10 bin öğretmen adayının istihdamı için çalışmalarını sürdürüyor.

“Öğretmenler, Aday Öğretmenleri Yetiştirecek”

Akademi hakkında detayları TRT Haber’e aktaran Milli Eğitim Akademisi Başkanı Cevdet Vural, özellikle uygulama becerilerinin önemli olduğunu belirtti. Akademide öğretmenlerin öğretmenlik yetiştirme sürecine katılacağını ve uzman öğretmen unvanına sahip olanların eğitim personeli olarak istihdam edilebileceğini açıkladı.

  • “Özelakle uygulama becerileri bizim için çok önemli. Yani kişinin bilgisi kadar bu bilgiyi sınıfa nasıl taşıdığını kendi hitap ettiği öğrenci kitlesine nasıl aktardığı meselesi dolayısıyla biz akademide uygulamalı beceri setini kazansın isteriz. Öğretmenlerin öğretmen yetiştirme sürecine dahil olacağı bir dönemle karşılaşacağız uzman ve başöğretmen unvanına sahip öğretmenlerimiz yapılacak çeşitli değerlendirmeler sonucunda eğitim personeli olarak istihdam edilebilecek. Üniversitelerde doktor öğretim üyesi ve üstün unvanlarda bulunan kişiler bize gelip eğitim personeli olabilecek.”

Adaylara Akademi Giriş Sınavı ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Uygulanacak

  • Öğretmen adayları için KPSS şartı aranmayacak. Akademi giriş sınavı ve öğretmenlik alan bilgisi testi yapılacak.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nde 50 soru için 90 dakika süre verilecek. Adayların sınav başarı sıralaması, sınav ortalamasına göre belirlenecek.

Vural sınavla ilgili şu bilgileri paylaştı:

  • “80 soru AGS 50 soru da ÖABT testinden iki ayrı testin yüzde 50 ayrı ortalaması alınarak 17 alan bu şekilde seçilecek. Başta İngilizce, Fransızca olmak üzere 10 yabancı dil alanımız ise hem YDS‘ye hem AGS‘ye girecek. Sözel ve sayısal yetenek yüzde 18.75’lik bir ağırlığa sahip olacak eğitimin temel kavramları ve kuramları dediğimiz yüzde 30 mevzuat, yüzde 10 coğrafya, yüzde 10 tarih, yüzde12,5 şeklinde bir ağırlığı olacak.”

Öğretmen adayları, en fazla 14 ay sürecek bir eğitim programına katılacaklar. Eğitimler, hem teorik hem de uygulamalı derslerden oluşacak.

Atamaya esas başarı puanı, teorik derslerin %40’ı ile uygulamalı derslerin %60’ı toplanarak belirlenecektir.

Milli Eğitim Akademisi Başkanı Vural, ilave eğitim merkezlerinin açılışının yapılacağını ve İstanbul, Ankara, Erzurum, Mersin, Rize, Aksaray ve Tokat gibi illerde akademi binalarının kurulacağını belirtti.

Related Posts

Twitter (X) dondu mu, çöktü mü, ne sorun var? 24 saatlik veriler yayınlandı! İşte Twitter X 1 Temmuz hata tespit raporu

Twitter çöktü mü, X neden açılmıyor, dondu mu ne sorun var? 1 Temmuz Salı günü yaşanan sorunlarla birlikte başta belirtilen sorunun cevabı en çok sorgulananlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hemen belirtelim ki son 24 saat içerisinde büyük bir aksamaya neden olan sorun kaydı kapılmadı. Merak edenler için güncel hata tespit raporunu haberimizde derledik. Peki, Twitter dondu mu, çöktü mü ne sorun var? İşte 1 Temmuz Salı Twitter hata tespit raporu…

Bilim toplumla buluşuyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Bilim İletişimi Ofisi tarafından koordine edilen “Bilim Kafe” etkinliği, 27-28 Haziran tarihlerinde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenecek. 81 ilde, 150’yi aşkın üniversitenin katılımıyla hayata geçirilecek etkinlik, üniversitelerin bilimi toplumla buluşturduğu geniş kapsamlı bir organizasyon olarak dikkat çekiyor.

En uzun gündüz ne zaman? 2025 yaz gündönümü ne zaman, ayın kaçında?

En uzun gündüz ne zaman sorusu, Haziran ayıyla birlikte gündeme geldi. Yaz gündönümü, kuzey yarımkürede yaz, güney yarımkürede kış başlangıcı olarak kabul ediliyor. Bu tarihte Güney yarımkürede en kısa gün, kuzey yarımkürede en kısa gece yaşanıyor. Peki Gün dönümü ne zaman? En uzun gündüz hangi tarihte, ayın kaçında olacak? İşte ayrıntılar…

Okullar ne zaman kapanacak, karneler bu hafta mı verilecek? Yaz tatili 20 Haziran’da başlıyor mu? MEB çalışma takvimi ile yaz tatili tarihleri…

Okullar bu Cuma mı kapanıyor sorusu, Haziran ayının ortalarıyla beraber gündemde öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor. Kurban Bayramı tatili geride kaldı. Haziran ayı da ilerlerken aileler yaz tatili için planlarını şekillendiriyor. Milli Eğiti Bakanlığı yayınladığı akademik çalışma takvimi ile okulların kapanış tarihi ve karne günü belli oldu. Okullarda 1. dönem 9 Eylül 2024 tarihinde başlayıp 17 Ocak 2025 Cuma günü sona erdi. 15 günlük sömestr tatili sonrası ilkokul, ortaokul ve lise için ikinci dönem 3 Şubat 2025 Pazartesi başladı. Yoğun geçen ders temposunun ardından binlerce öğrenci yaklaşık üç ay sürecek yaz tatiline girecek. Peki okullar ne zaman kapanacak, karneler bu hafta mı verilecek? Yaz tatili 20 Haziran’da başlıyor mu? İşte MEB çalışma takvimi ile yaz tatili tarihleri…

YKS SINAV TARİHİ VE GÜNÜ 2025 SAYAÇ | YKS sınavı ne zaman, kaç gün kaldı, hangi gün? Üniversite sınavı YKS (TYT-AYT, YDT) çıkmış sorular 2024!

YKS sınav tarihi 2025 için geri sayım devam ediyor. Özellikle liselere giriş kapsamında uygulanan 2025 LGS sınavı sonrası, milyonlarca üniversite öğrencisinin gündemine YKS sınavı ne zaman? sorusu geldi. Aynı zamanda, söz konusu sınava günler kala YKS çıkmış sorular da adayların yoğunlaştığı bir diğer konu oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) giriş belgeleri 11 Haziran’da erişime açıldı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebilecek. Üniversiteye giriş kapsamında haziran ayında uygulanacak olan söz konusu sınav TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturumda gerçekleşecek. Peki, YKS sınavı ne zaman, kaç gün kaldı 2025? YKS hangi gün? İşte, üniversite sınavı (TYT-AYT, YDT) tarihi ve ayrıntılar.

“İstanbul’dan Artvin’e Sesler ve Renkler Konseri” düzenlendi

“İstanbul’dan Artvin’e Sesler ve Renkler Konseri” düzenlendi