Spotify’a dava açılabilir: ‘Dini ve milli değerler’ sopası gösterildi!

Dini ve Milli Değerlere Karşı Spotify Uyarısı

Dünyanın en popüler müzik uygulaması Spotify, Türkiye’de dini ve milli değerlere takıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, uygulamayı incelemeye aldı ve “dini ve milli değerleri hedefleyen içerikler” tespit etmesi halinde cezai yaptırımların uygulanacağını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Spotify yetkilileri ile iletişime geçtiklerini ve uygulamadaki içerikleri uzun süredir takip ettiklerini sosyal medya hesabından duyurdu.

Mumcu, “Spotify gerekli adımları atmamıştır” diyerek uyarıda bulundu ve şunları ekledi:

“Dini ve milli değerleri hedef alan, toplumumuzun inançlarına saldıran içerikler düzeltilmemiştir. Ayrıca sanatçılara yönelik ayrımcılıklar görmezden gelinmektedir.”

Platformda toplumun inançlarına ve kültürel değerlerine aykırı içeriklerin “playlist” adı altında olduğunu iddia eden Mumcu, “Bu sorumsuzluk ve denetimsizlik artık hukuki bir meseledir. Adli sürecin başlatılmasını istiyorum ve gereken her adımın atılmasını sağlayacağım. Türkiye’nin kültürel mirasına ve sanatçı haklarına zarar veren tutumlara karşı yasal mücadelemiz sürecektir.”

Related Posts

Son 20 yılın istatistiği: Rusya büyümede tüm Batı ekonomilerini geride bıraktı

Rusya Devlet Başkanlığı Yabancı Ülkelerle Yatırım ve Ekonomik İşbirliği Özel Temsilcisi ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Dmitriyev, Rusya’nın son 20 yılda ekonomik büyüme konusunda tüm Batı ekonomilerini geride bıraktığını gösteren istatistiklere dikkat çekti.

Nagarro + MBIS, müşteri odaklı stratejisiyle işletmelerin dönüşümünü buluta taşıyor

McKinsey, Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi küresel kuruluşların öngörülerine göre küresel ekonomiye her yıl 2,5 ila 4 trilyon dolar katma değer sağlaması beklenen yapay zekanın iş dünyasındaki dönüştürücü gücü de ivme kazandı. Dijitalleşme …

Türkiye’deki yastık altı altın miktarı uluslararası altın şirketini bile şaşkına çevirdi

Dövize erişimin kolaylığına ve hükümetin baskı politikalarına rağmen, vatandaşlar 331 milyar dolarlık fiziki altını evde tutuyor. Uzmanlara göre, bu tercih sadece kültürel bir gelenek değil; ekonomik yönetime duyulan derin güvensizliğin bir sonucu. Peki 331 milyar dolar nasıl bir büyüklüğe sahip?

Çiftçiler isyan etti: Kendi ülkemizde sahipsiz ve yetim kaldık

Bereketli Çukurova topraklarında biber, domates ve karpuz gibi ürünleri para etmediği için tarlada çürümeye terk edilen emektar çiftçiler adeta isyan etti, iktidardan acil çözüm ve destek istedi.

Türk-İş’ten kamu işçisine zam açıklaması

600 bin kamu işçisi ve ailesinin ekonomik koşulları kamu tarafı ile süren iş görüşmelerinin sonucuna bağlı. Kamu temsilcisi Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenler Sendikası (TÜHİS) ile İşçi sendikaları Türk-İş ve Hak-İş arasındaki Toplu …

Hizmet üretici fiyatları mayısta arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), mayıs ayı rakamları açıklandı. Buna göre aylık bazda yüzde 2,37, yıllık bazda yüzde 38,16 artış gösterdi.