Türk ve Tunuslu İş Adamları Tekstil Sektöründe Bir Araya Geldi

Türk ve Tunuslu işadamları, başkent Tunus’un 150 kilometre güneyinde yer alan sahil kenti Monastir’in sanayi bölgesinde tekstil sektöründe iş birliği ve ortaklığın geliştirilmesi amacıyla bir araya geldi.

Tunus- Afrika İş Konseyi’nin Sahel bölgesindeki (doğu) ofisinin genel sekreteri İskender el- Hac Mebruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Monastir’in sanayi bölgesinde düzenlenen toplantının, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) bünyesinde tekstil sektöründe çalışan Tunuslu ve Türk şirketlerini bir araya getirdiğini söyledi.

Toplantıya, Tunus tarafıyla yeni ortaklık arayışında olan tekstil sektöründe faaliyet gösteren üreticiler, tedarikçiler, iş insanları ve şirketlerden oluşan 20 Türk kuruluşunun katıldığını belirten Mebruk, “Bugün bu toplantıda yeni olan, sadece ticari değil, endüstriyel ortaklıklara da odaklanılmasıdır. Türkler, tekstil sektöründe Tunuslu firmalarla yeni sanayi yatırımları kurma arayışındadır.” dedi.

Mebruk, “Bu toplantıya katılan Tunuslu kurumlar var. Afrika pazarına girmek için Türk muadilleriyle ortaklıklar kurmak mümkün. Tunus-Afrika İş Konseyi’nin üzerinde çalıştığı şey bu.” sözlerine yer vererek, Konseyin bir yandan Afrikalı yatırımcılar ile diğer yandan Türklerin yanı sıra Avrupa ve Asya ülkelerindeki diğer ortaklar arasında bir bağlantı olmayı amaçladığını açıkladı.

Her yıl mayıs ayında, yeni ortaklıklar oluşturmak amacıyla Afrika ve Avrupalı ??iş adamlarını bir araya getiren bir ticaret forumu düzenlediklerini aktaran Mebruk, “Türkiye küresel ekonominin bir parçası, öyleyse neden bu ticari ve endüstriyel iş birliğini geliştirmeyelim? Türk kardeşlerimizin Tunus ziyaretini ve bu toplantıya katılımlarını çok önemsiyoruz.” dedi.

Tunus-Afrika İş Konseyi’nin rolüne ilişkin de Mebruk, 10 yıl önce kurulan örgütün “Afrika pazarlarına 40 gezi düzenlediğini, bunun sonucunda birçok ortaklıkla Tunus’un Afrika kıtasına ihracatının önünü açtığını” kaydetti.

Related Posts

AKP satmaya devam ediyor… 23 yılın rekoru kırıldı

AKP iktidarında kamuya ait taşınmazların satışı hız kesmeden sürüyor. 2025’in ilk yarısında elde edilen gelir, son 23 yılın rekorunu kırarken, devlet kurumlarına ait çok sayıda arazi ve bina elden çıkarıldı. Satış listesinde Karayolları’ndan Şeker Fabrikaları’na kadar birçok kritik kamu kurumu bulunuyor.

İŞKUR’dan kamu kurumlarına geçici süreli personel alımı

İŞKUR İşgücü Uyum Programı kapsamında Niğde’de kamu kurumlarında geçici süreyle görev almak isteyen vatandaşlar için başvurular başladı. İŞKUR İl Müdürlüğü, Niğde Valiliği, İl Müftülüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü …

Spotify’a dava açılabilir: ‘Dini ve milli değerler’ sopası gösterildi!

Dünyanın en çok kullanılan müzik uygulaması Spotify’da Türkiye’de ‘dini ve milli değerler’e takıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı uygulamayı mercek altına aldı ve “dini ve milli değerleri hedef alan içerikler” olduğuna hükmettiği durumda ceza …

Son 20 yılın istatistiği: Rusya büyümede tüm Batı ekonomilerini geride bıraktı

Rusya Devlet Başkanlığı Yabancı Ülkelerle Yatırım ve Ekonomik İşbirliği Özel Temsilcisi ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Dmitriyev, Rusya’nın son 20 yılda ekonomik büyüme konusunda tüm Batı ekonomilerini geride bıraktığını gösteren istatistiklere dikkat çekti.

Nagarro + MBIS, müşteri odaklı stratejisiyle işletmelerin dönüşümünü buluta taşıyor

McKinsey, Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi küresel kuruluşların öngörülerine göre küresel ekonomiye her yıl 2,5 ila 4 trilyon dolar katma değer sağlaması beklenen yapay zekanın iş dünyasındaki dönüştürücü gücü de ivme kazandı. Dijitalleşme …

Türkiye’deki yastık altı altın miktarı uluslararası altın şirketini bile şaşkına çevirdi

Dövize erişimin kolaylığına ve hükümetin baskı politikalarına rağmen, vatandaşlar 331 milyar dolarlık fiziki altını evde tutuyor. Uzmanlara göre, bu tercih sadece kültürel bir gelenek değil; ekonomik yönetime duyulan derin güvensizliğin bir sonucu. Peki 331 milyar dolar nasıl bir büyüklüğe sahip?