Wall Street’te yalan haber depremi! 10 dakikada 2,4 trilyon dolarlık dalgalanma!

ABD’nin Tarifeleri Küresel Piyasaları Hareketlendirdi

ABD’nin tarife duyurusu, “ticaret savaşları” olarak adlandırılan karşılıklı açıklamalarla küresel piyasalarda türbülansa neden oldu. Sosyal medyada 8 Nisan 2025’te yayılan haberde, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin dışındaki ülkelere yönelik gümrük vergilerini 90 gün süreyle askıya alma düşüncesinin etkileri hissedildi.

İlk açıklamanın ardından S&P 500 endeksi yüzde 4,7 düşüş yaşadı, ancak kısa sürede yüzde 3,4 artış gösterdi. Hisse senedi piyasalarına 10 dakika içinde 2,4 trilyon dolarlık bir ek para akışı oldu. Ancak, yanlış haberin ortaya çıkmasıyla 23 dakika içinde kazançlar geri alındı ve piyasalar neredeyse başlangıç ​​noktasına geri döndü.

Öncü olan anonim bir sosyal medya hesabının paylaşımıyla başlayan süreç, algoritmik alım emirlerinin devreye girmesiyle piyasaların yükselişe geçmesine neden oldu. Ancak, Beyaz Saray’dan gelen yalanlama sonrası S&P 500 endeksi kazançlarını geri vererek düşüşe geçti.

Reuters ve CNBC Hatalarını Kabullendi

Yalan haberin yayılmasında etkili olan Walter Bloomberg hesabının ardından, CNBC ve Reuters gibi büyük medya kuruluşları haberi geçti. Ancak, Beyaz Saray tarafından yapılan yalanlama üzerine haberler geri çekildi. Reuters ve CNBC ise kısa sürede hatalarını kabul ederek okuyucularından özür diledi.

Olayın Kaynağı Belli Oldu

Olayın kaynağının Kevin Hassett’in Fox News’te yaptığı açıklamaların yanlış yorumlanması olduğu belirtildi. Hassett, Trump’ın birçok ülkeyle ticaret müzakereleri yürüttüğünü ancak vergi duraklaması planından bahsetmedi.

Yaşananlar, yatırımcıların nasıl rahatlatıcı haberlere ihtiyaç duyduğunu ve algoritmaların doğrulanmamış haberlere ne kadar hızlı tepki verdiğini gösterdi. Uzmanlar, bu tür hızlı para akışlarının yalnızca “algoritmik panik” ile açıklanabileceğini belirtiyor.

Related Posts

AKP satmaya devam ediyor… 23 yılın rekoru kırıldı

AKP iktidarında kamuya ait taşınmazların satışı hız kesmeden sürüyor. 2025’in ilk yarısında elde edilen gelir, son 23 yılın rekorunu kırarken, devlet kurumlarına ait çok sayıda arazi ve bina elden çıkarıldı. Satış listesinde Karayolları’ndan Şeker Fabrikaları’na kadar birçok kritik kamu kurumu bulunuyor.

İŞKUR’dan kamu kurumlarına geçici süreli personel alımı

İŞKUR İşgücü Uyum Programı kapsamında Niğde’de kamu kurumlarında geçici süreyle görev almak isteyen vatandaşlar için başvurular başladı. İŞKUR İl Müdürlüğü, Niğde Valiliği, İl Müftülüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü …

Spotify’a dava açılabilir: ‘Dini ve milli değerler’ sopası gösterildi!

Dünyanın en çok kullanılan müzik uygulaması Spotify’da Türkiye’de ‘dini ve milli değerler’e takıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı uygulamayı mercek altına aldı ve “dini ve milli değerleri hedef alan içerikler” olduğuna hükmettiği durumda ceza …

Son 20 yılın istatistiği: Rusya büyümede tüm Batı ekonomilerini geride bıraktı

Rusya Devlet Başkanlığı Yabancı Ülkelerle Yatırım ve Ekonomik İşbirliği Özel Temsilcisi ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Dmitriyev, Rusya’nın son 20 yılda ekonomik büyüme konusunda tüm Batı ekonomilerini geride bıraktığını gösteren istatistiklere dikkat çekti.

Nagarro + MBIS, müşteri odaklı stratejisiyle işletmelerin dönüşümünü buluta taşıyor

McKinsey, Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi küresel kuruluşların öngörülerine göre küresel ekonomiye her yıl 2,5 ila 4 trilyon dolar katma değer sağlaması beklenen yapay zekanın iş dünyasındaki dönüştürücü gücü de ivme kazandı. Dijitalleşme …

Türkiye’deki yastık altı altın miktarı uluslararası altın şirketini bile şaşkına çevirdi

Dövize erişimin kolaylığına ve hükümetin baskı politikalarına rağmen, vatandaşlar 331 milyar dolarlık fiziki altını evde tutuyor. Uzmanlara göre, bu tercih sadece kültürel bir gelenek değil; ekonomik yönetime duyulan derin güvensizliğin bir sonucu. Peki 331 milyar dolar nasıl bir büyüklüğe sahip?